miercuri, 28 ianuarie 2009

Ploaie'n Gara nene, ca la Vadu' Oii !

Spuneau doi tarani adevarti azi in Gara de Nord

Aveau cusmele trase pe ceafa, se holbau la tavanul nou refacut din sala mare a peroanelor, pe urma dadeau ochii in jos pe pereti si vedeau cum se scurge apa de pe acoperis, pe pereti, pana la balta de la picioarele lor care mai avea un pic si ii impresura.

Iar mai aruncau privirea pe sus si o coborau uluiti la angajatii garii ce impingeau de zor apa de pe mozaicul de pe jos catre gurile de scurgere. Si tot asa, vreme de ceva minute bune.

La un moment dat, se oprira ca la ordin amandoi. Se uitara unul la altul. Dadura din umeri. Luara desagele si pornira agale catre peronul unde trebuia sa traga nu's ce accelerat catre undeva in Oltenia.

Unul din ei, al mai hatru si cu musteata trasa olan peste gura, zise mai tare, asa ca sa auza si boierii de fite din Capitala:

-Ba, da tare proasta mai e lumea asta, staaa asa si se holbeaza cum curge apa, cum altii da apa cursa la o parte si se mira cum se face asta din acoperis nou-nout. Da nici unul nu zice nemica, nene! Ca se moaie picerele calatorului in balta, pe bani buni luati pe belete platite da prosti la pret de smecheri!

Celalalt mai balaoaches zise tot tare, cica ii raspundea lu 'al mustacios:

-Lasa ba, nu zice si tu acuma, ca aia care nu zice nimic e o parte calatori ca noi si e cacaciosi, ca daca zice ceva le ia si caldura din trin, de merge lumea muiata bine de balta de capitala si inghetata de frig de vagon de CFR-eu ! Prosti e astia de Bucuresti, ailalta parte, care trece pe acilea si lasa politica sa se pise pe ei in gara !

Uite asa am ramas eu siderat la ei cu gandul: Bravos nene Iancule, venira niste romani in Gara de Nord si strigara la bucuresteni ca imparatul nu are haine si e dezbracat. Ceilalti admirau frumoasele vesminte de poveste.

Ma gandeam eu, ce o fi vrut sa zica nene taranul ala cu politica care se pise pe noi in gara!? Zice el ceva, ca altfel nu vad cum pe banii buni luati celor ce calatoresc in conditii mizere cu CFR-ul, se plateste o lucarre grasa de reparatie a acoperisului Garii de Nord, lucrare terminata acu' de curand, prin Noiembrie-Decembrie. Si cica a mai principala gara din Romania (vorba lui Nea Marin), nu e in stare sa contracteze o firma ca lumea ca sa faca o lucare cum trebuie!
De ce ?
Pai, nu va prinserati !?
E vorba de politica nene, care se pise pe noi, ca e politica spagii si a durutului in cot de cetateni/contribuabili/calatori/etc. Avem ce meritam conform politicii pe care o toleram.

Si ca sa va dovedesc ca toate astea s-au intamplat azi in Gara de Nord va invit sa priviti pozele facute cu telefonul.
Da lasa nene sa vezi si cand ne-om pisuli noi pe ei, pe cipurile lor, pe spagile lor si pe legile lor anapoda cum o sa fie !

Cel mai bine o sa fie cand o sa o facem pe voturile lor, ca pe astia de la CFR-eu nu-i mai controleaza nimeni la contracte si la calitatea lucrarilor!

Nenea Iancu sa traiasca !

Niciun comentariu: