vineri, 29 mai 2009

Made in Romania anilor 2000-continuare

Se pare ca pana la urma s-a adeverit ce am scris in articolul anterior (in ciuda unor "tehnicieni" buni comentatori).

Concluzia dl-ui.profesor care a proiectat pasajul este ca il poate inalta, numai ca pe bani. Pe multi bani din buzunarele noastre !

Am auzit un zvon (nu pot dovedi cat de adevarat este-dar inclin sa il cred):

Cica, aceste maiestre proiecte si contracte se liciteaza de smecheri la preturi f.mici (ca sa castige licitatia), preturi care sunt scoase din lipsuri si defecte de proiectare.

Smecheru' (care este din gasca si vorbit cu "organul") castiga licitatia, ca are pretul cel mai mic si ca toata comisia este din "gasca". Comisia inchide ochisorii (ca ii deschide pe valuta) si se face un contract cu ceva lipsuri.

Acele lipsuri din contract lasa loc de bagat acte aditionale care sa repare pe bani greselile de proiectare si avizare.

Si uite asa se ajunge la un pret baban la sfarsit, prin modificari si amanari ca la pasajul Pipera si alte multe proiecte amanate si scumpite pe diverse motive: utilitati necartografiate, linii electrificare tren nevazute, borduri abia schimbate dar neobservate, gardulete la blocuri noi dar inobservabile, etc.

Se fac acte aditionale, se cer si se dau mai multi bani din buget si practic se fura din buzunarul meu, al tau al lui si al ei, cetatenti cinstiti care isi platesc taxele si impozitele.

In concluzie: smecherii si "gasca" isi trag bani la greu din punga tugulanului, aproape legal si fara probleme.

Tugulanu' sta si se uita "ca vitelu'n poarta noua", inghite praf, mizerie, se inghesiue in masini si pe sosele, rabda de foame si culmea: plateste si mai si voteaza !

Of, of, of , de-ar arde stampila cand pui votul pe un hot, cred ca ar lua foc toate buletinele de vot !

Dar eu stiu ca tugulanu' nu e prost (nu mai este "stupid poeople" al lui Brucanel), i-a ajuns cutitu'n gat si o sa ii mai intre, il doare deja si incepe sa maraie. Bine ar fi sa inceapa cu votul, sa puna stampila pe cine trebuie (daca are pe cine !).

O sa mai vorbim de acest subiect ca prea e frumos afara !

PS: oare Base se va spovedi pe Muntele Athos sau vine un cutremur pe acolo de la Doamne-Doamne ca a trecut un diavol pe acolo !

Niciun comentariu: