vineri, 5 iunie 2009

Made in Romania anilor 2000-premii expirate de la Crucea Rosie Romana

Ieri 04.06.2009 a fost la concursul Sanitarii Priceputi fiica mea. Impreuna cu alti colegi din clasa au participat la faza pe gimnazii in Sectorul 1 Bucuresti.

Pana aici toate faine si frumose, copii au pus suflet, au invatat au practicat metode de prim ajutor, etc. Concursul a avut loc la Colegiul National I.L.Caragiale.

Grupa lor, care venea de la scoala generala din cadrul liceului N.Iorga, a luat locul 4. Au primit premii si voiosi au venit catre casa.

Printre premii au fost multe dulciuri (bomboane de ciocolata, ciocolata, prajiturele, etc) si cutii cu asa zisele vitamine cu Mini Martieni.

Pana acasa au venit in gasca, comentand si normal rontaind din dulciuri. Au mancat ei ce au mancat, pana ce unii dintre ei au inceput sa se uite mai bine la ambalaje. Atunci au avut marea surpriza si au constatat ca cel mai lung termen de garantie expira in luna Iulie 2007. Unele expirau la mijlocul si sfarsitul lui Iunie iar bomboanele de ciocolata Toffife aveau cutia exterioara scosa, deci nimeni nu putea sa vada termenul de garantie-acestea erau sigur expirate dupa aspect si gust.

Socant ca la un concurs organizat de Crucea Rosie Romana sa dai premii ce pot pune in pericol sanatatea copiilor si sa nu dai o carte sau pliante legate de sanatate.

Asta este inca o dovada de indolenta crasa, atat din partea organizatorilor, cat si din partea sponsorilor. Ce sa mai zic de sanatatea copiilor sau de dezamagirea lor (ei luasera in serios concursul si participarea lor). Bine ca cel putin pana la ora asta nu s-a imbolnavit nici unul.

Noi am aruncat toate dulciurile (de a ramas copilul doar cu niste plicuri si ceva hartie de scrisori drept premiu), dar o sa vad cum o sa recuperez ambalajele, sa le arat cuiva, daca este interesat.

Am scris si un email doamnelor si domnilor de la Crucea Rosie Romana si sunt tare curios ce o sa imi raspunda (daca o sa raspunda).

Uite un subiect pentru presa, poate numai asa sa mai schimbam ceva ! Dar vorba lui Mircea Badea: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !

Un comentariu:

Costi Balan spunea...

Pana acum am primit doar un telefon de la secretariatul dnei.Geoana cu scuze. Doar atat pana acum. Nimic despre masuri luate sau altceva. Mai asteptam, dar tare imi e ca doar cu asta ne vom alege.