vineri, 7 ianuarie 2011

Ziua Sfantului Ioan Botezatorul

Daca te cheama Ion, Ioana, Ioan, Ionut, Ionel, Ionica sau Oana si treci cu ochii peste acest blog, iti urez La Multi Ani, sa fi spalat de toate pacatele si relele cu apa sfintita a acestei zile, sa fi intelept/a si sanatos/a!

De la Sfantul Ioan Botezatorul putem invata fiecare ce inseamna simplitatea, bunatatea, infranarea si abstinenta. El este cel care a marturisit despre Isus: "Eu trebuie sa ma micsorez, iar El trebuie sa creasca!"

La noi, la romani este o sarbatoare mare alturi de Sf.Marie si Sf.Nicolae si merita sa fie cinstita dupa cum se cuvine. Cel mai mult conteaza spiritul si invatatura sfintilor, pildele lor. Daca aruncam fatada de spectacol ieftin al zilelor noastre (tigani care varsa bidoane de apa sfintita pe ei si pe masini numai cu gandul de se imbogati mai mult - prin furt si inselatorie, "vrajitoare" care spala apa raurilor, etc), ramane spirtul crestin si sufletul frumos al oamenilor care practica ceea ce predica, care merg la biserica pentru o sticluta de apa sfintita pentru ei si cu o sticla mai mare pentru cei care nu se pot deplasa, ramne acel gest simplu de a mangaia pe cineva la necaz si de a ajuta pe cineva la nevoie.

Niciun comentariu: