marți, 7 februarie 2012

11 Februarie ziua anti ACTA

  In vara acestui an cele 31 tari semnatare ACTA vor ratifica tratatul si acesta va putea fi aplicat. Acest tratat este baza legiferari abuzului institutional pe internet.
  Avem deja o lege antipiratare si o lege a drepturilor de autor, de ce ne mai trebuie una care sa ne urmareasca pas cu pas?
Cehia a facut un pas si a anuntat public prin premierul sau ca nu va ratifica tratatul. Polonia reactioneaza puternic, Franta la fel, ca si alte multe tari din lume.
Experimentul China arata ca internetul poate fi cenzurat si controlat, de ce oare se doreste acest lucru in toata lumea si Romania este printre primele tari din Europa de Est care a alergat repede sa il semneze?

Cui foloseste asta?

Asa a facut Base&Comp. (ca si Ilici&Comp.) cu microcipul din actele de identitate, cu Codex Alimentarius si multe altele. Legi trecute prin parlament/guvern/etc pe muteste, in mare secret si cu lobby puternic din vest.

Ce mai urmeaza?...... Proiectul Rosia Montana demarat in secret.... norocul nostru ca aici au fost unii atenti, mai de ciolan, mai din ecologie, dar s-a aflat.

Semnati petitia: http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp si orice alte petitii legate de asta!
Fiecare poate face ceva. Unii ies in strada, altii vorbesc si isi spun parerea, altii semneaza petitii, fiecare poate face ceva, si asta este bine atata timp cat face.

O mica explicatie foarte frumos facuta de cei de la Creative Monkeyz, va recomand sa o urmariti: