luni, 26 martie 2012

Curs Parenting - Trusa cu Instrumente pentru Părinţi

Cineva foarte intersat de articolele publicate cu titlul Trusa cu Instrumente pentru Părinţi m-a întrebat cum poate afla mai multe despre acest subiect şi dacă este vorba de un curs să iî dau ceva detalii. Pe urmă am mai primit întrebri pe aceeaşi temă. Poate sunt şi alţi curioşi, iată despre ce este vorba:

O asociaţie creată de profesionişti în training şi comunicare din dragoste pentru copii, pentru a aduce un plus de valoare comunităţii în care trăiesc.

 La îceput am legat cele două pasiuni: copii/familia cu sportul/dezvoltarea. Am studiat mult şi am experimentat mult, mai ales că avem copii de diferite vârste (cel mai mic 2 ani şi cel mai mare 17 ani) şi toţi ne dorim ca ei să se dezvolte intelectual, emoţional şi fizic în armonie cu mediul în care trăiesc, să se adapteze provocărilor viitorului şi să fie oameni minunaţi într-o comunitate de valoare.

Motorul principal şi cel care a venit cu ideea, dar a şi pus-o în practică, este prietenul meu Daniel Lixandru. Maratonist, părinte si leader în comunitate el a reuşit să combine pasiunea pentru sport cu pasiunea pentru copii la un Maraton în Noua Zeelandă, de unde a pornit tot proiectul ce a avut ca finalitate licenţa Toolbox de la ParentsInc

  Programul Toolbox sau Trusa cu Instrumente pentru Părinţi este un program complet de Parenting împărţit pe 3 segmente de vârstă: 0-6 ani, 6-12 ani, peste 12 ani. Program pe care ParentsInc l-a conceput cu cei mai buni secialişti în domeniu din Noua Zeelandă, Australia, Anglia, etc. şi l-au livrat de mai mulţi ani, dovedindu-şi astfel valoarea. Unul din crezurile lor este şi crezul Corporeanima şi efectiv unul din crezurile noastre ca parinţi, traineri şi coach-i:

Great kids need great parents and with the right tools anyone can be a great parent!

Cam despre asta aste vorba şi oricine poate "googălii" un pic dacă doreşte mai multe informaţii despre programul Neo Zeelandez.

Corporeanima va lansa acest program în proiectele pe care le derulează deja în comunităţiile din jurul a 2 şcoli. În viitorul apropiat acest proiect se va materializa printr-un curs de Parenting uşor accesibil pentru cei care doresc sa devină părinţi minunaţi. Legat de asta voi publica pe acest blog informaţii noi.

Până atunci vă punem la dispoziţie informaţie dintr-un curs de parenting gratuit. Cu speranţa că cei care se bucură de ea şi o folosesc să o recomande şi altora!

Nu în ultimul rând, mulţi dintre voi ştiu ce înseamnă proiecte şi oricât voluntariat ai face, la un moment dat te loveşti de problema banilor şi a unor minime investiţii. Corporeanima este deschisă donaţiilor directe sau cei 2% din impozit cu formularul 230/200. Pentru asta, copii din proiectele noastre vor planta un zâmbet udat cu un strop de fericire!

Niciun comentariu: